heading
Relatiebegeleiding

Relatiebegeleiding

Bij problemen in een relatie is het contact tussen mensen vaak verstoord, mensen trekken zich terug, er ontstaat verwijdering, waardoor je elkaar steeds minder verstaat. Dit kan gaan over intieme relaties, ouder-(volwassen)kind relaties, maar ook meer functionele relaties zoals binnen het werk.

De relatiebegeleiding geeft ik zelf, of samen met Sandor Penninga, trainer/coach/opleider. In het samen doen is er een mooie verdeling man/vrouw, coach/therapeut, wat een andere dynamiek aan de sessies geeft.

Het haptonomische perspectief wordt aangevuld met een meer gedragsmatig coachend perpectief. We werken dan, als dat nodig is, tussentijds ook individueel met de cliƫnten.
Bij de aanmelding kijk ik wat de vraag en de wensen van de cliƫnten zijn en aan de hand daarvan bepalen we de vorm.

In de relatiebegeleiding wordt er gekeken of mensen elkaar weer kunnen ontmoeten. Tijdens de begeleiding kijken we naar hoe het contact verloopt. In welke patronen ben je samen terecht gekomen? Van daaruit gaan we onderzoeken waar dit vandaan komt. Hierbij staat het gevoel, wat ervaar je bij jezelf en de ander, en hoe gedraag je je ten opzichten van die ander, centraal. En: wat doet dit met jou en die ander. De geschiedenis van een ieder en wat dat betekent voor zijn of haar manier van reageren komt ook aan bod. Dan kijken we naar hoe het anders kan.

Horen en gehoord worden, hoe meld je je aan de ander, vanuit welke intentie en overtuiging handel/ gedraag je je en wat is het effect van je gedrag op de ander, vormen belangrijke onderdelen van de begeleiding.


Berry Danser | haptotherapie & coaching | Doelenhuis | Doelenstraat 18i | 3512 XJ | Utrecht | 06 2933 0826 | email Berry


Copyright 2018 by duco